onsdag 28. januar 2015

Slukskrinet mitt

Mens jeg venter på vårlige temperaturer og isfrie fjellvann brukes det som sagt tidligere en del tid på forberedelser og planlegging før sommeren.
Slukskrinet for sommerens langturer er en av de tingene som flikkes litt på. Noen sluker gikk tapt i fjor og nye er kommet til ut over høsten og vinteren. Noen planlagte. Noen litt mer impulsive.
Komposisjonen så langt begynner jeg å bli fornøyd med og selv om noen nok vil synes det er drøyt mange sluker som blir med på fjellet så er det tross alt en del mindre enn i fjor.
Men det blir fort litt for kjedelig om man mister sluker underveis. Akkurat den sluken man har mest trua på brukes gjerne mest og er den som sitter igjen på bunnen av ei tjønn. Derfor er det litt dobbelt opp av de jeg virkelig har trua på samtidig som jeg vil ha litt utvalg i form og farge til å eksperimentere med . Så veldig mye mer vil jeg ikke slanke skrinet nå kjenner jeg. Om jeg kommer over noen gode tips kan det hende det blir en utbytting eller to.

Øverst fra venstre. 2stk 7 grams Aura flake i grønn, 2 stk. Lillauren i sølv, 2 stk Lillauren i kobber, 2stk Special Classic i kobber og rød, 1 stk special classic i kobber og rød med øyne på. 1 stk Lillauren i svart med gule prikker.
Nederst fra venstre: 4stk spinnere av type Panther Martin. 1 stk Strike Pro Astro Vibe i kobber/rød på 9,6g, 1stk Strike Pro Cyber Vibe i svart/rød, på 9,6g 1 stk Special Classic i blank med røde prikker på 10g og en på samme størrelse med noe blått. 

Øverste rekke vertikale sluker: Møreungen  svart med gule prikker 12g, Møreungen X i svart med kobberfargede riper og røde prikker 12g, 2stk Lillauren svart og gul 12g, 2 stk Aura Flake i grønn 12g.
Nederste rekke vertikale sluker: 3stk Aura Flake i rød 12g, 1 stk special Classic i kobber/rød 12g, 2 stk Special Classic i kobber/rød med svarte og hvite øyne i 12g, Lillauren i kobber 12g
Helt Nederst: 2 stk Møresild i 15/18gram
Horisontale sluker oppe til høyre: 3 stk møresild i 10gram, 2 stk Atomsild på 7 gram,
I nederste høyre hjørne: 2 stk singsild i 18 gram for de lange og dyptgående kastene
I tillegg til dette blir det helst med en markboks, noen dupper, noen blysøkker og kroker for fiske med mark og et lite utvalg fluer jeg prøver meg litt med i kombinasjon med dupp.
Fiske med mark og slikt er sikkert nok effektivt og en stor favoritt hos mange men jeg ser det gjerne er slukboksen som tas frem fra sekken min. Litt mer underholdende på den måten synes jeg.

Ulempen med å dille rundt med slukboks på dette viset er at fiskefeberen stiger og sommeren savnes desto mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar